Közélet

Suchman: az SZDSZ nélkül bukik a kormány

Suchman Tamás a hvg.hu-nak cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint az előrehozott választásokat és Gyurcsány Ferenc lecserélését sürgette volna. Az MSZP-s képviselő elmondta: tisztában van azzal, hogy pártja rendkívüli körülmények között vállalkozik a kisebbségi kormányzásra.

Suchman szerint a pártoknak kivétel nélkül nemzeti elkötelezettségű politikát kellene folytatni, de az ellenzék nem ezt teszi. Kizárólag a hatalom megszerzésére koncentrál, nem törődik az ország fontos dolgaival.

A szocialista politikus úgy nyilatkozott: az ország fő figyelmét nem a 2013-ig tartó nagyszabású programok kötik le, hanem a politika törzsi háborúi. Az ellenzék támadásai belföldön övön aluliak, de Orbán Viktor külföldön sem kíméli a kormányzó pártokat. "Őszödön azt mondtam, hogy a miniszterelnök politikai programjának megvalósításához sokkal szélesebb politikai bázisra van szükség, és ha így is belefogunk, akkor nagyon nagy bajok lesznek" – emlékszik vissza Suchman.

"Azt a kisebbségi kormányzást, amelyre most a miniszterelnök vállalkozik, csak átmeneti jellegűnek tartom. Ahhoz, hogy működőképes legyen, ne bukjon meg néhány hónapon belül, valódi szerződésre van szükség az SZDSZ-szel, illetve helyre kell állítani a koalíciót" – tette hozzá a képviselő.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek