Közélet

A Védegylet szolidaritást vállal a melegfelvonulással

A Védegylet a július 5-i melegfelvonulás kapcsán szolidaritását fejezi ki azokkal, akiket szexuális orientációjuk miatt hátrányos megkülönböztetés ér, vagy akik ezt a társadalmi közhangulat miatt nem akarják környezetük előtt felfedni - áll a Védegylet VGO-hoz eljutatott közleményében.

De főképp támogatjuk azokat a leszbikus, meleg és transznemű felvonulókat, akik idén is végigsétálnak a belvároson, hogy megmutassák: nem várnak mást, csak megértést, elfogadást, egyenjogúságot - szól a közlemény. 

Emlékezetes, hogy tavaly ilyenkor a demonstrálókat bántalmazták és megdobálták, a hírek szerint idén még többen és még szervezettebben készülnek erre. Ez arra késztet minket, hogy idén néhányan a Védegylet tagjai közül csatlakozzunk a menethez.

Az erőszakba torkoló homofóbia hasonló természetű és ugyanolyan visszataszító jelenség, mint a Magyar Gárda cigányellenes erődemonstrációi vagy a Hollán Ernő utcai szélsőjobboldali erőszak, amely ellen tavasszal szerencsére sokan jelenlétükkel is tiltakoztunk. Kérünk mindenkit, aki hasonlóan látja, hogy jöjjön el most szombaton a felvonulásra - olvasható a Védegylet közleményében.

meleg felvonulók Védegylet
Kapcsolódó cikkek