Közélet

Incidens a Tussaud-panoptikumban: letörték Hitler fejét

Rendkívüli incidens zavarta meg a berlini Tussaud-panoptikum hivatalos megnyitóját szombaton. Az egyik legelső látogató ugyanis letépte Hitler fejét.

A náci vezér panoptikumi elhelyezése már előzetesen óriási vitát váltott ki a német fővárosban. Elsősorban politikusok, továbbá a Németországi Zsidók Központi Tanácsa tiltakoztak az ellen, hogy Hitler viaszfiguráját is kiállítsák a panoptikumban, a tulajdonos Merlin Entertainments Group azonban ragaszkodott az eredeti elgondoláshoz - tudósít a KlubRádió az MTI alapján.

Az óvintézkedések és a biztonsági rendszabályok ellenére közvetlenül a szombat délelőtti megnyitó után máris incidens történt. A hatóságok közlése szerint egy berlini férfi ugyanis egyszerűen letépte - letörte - a Hitlert berlini bunkerében, egy íróasztal mellett ábrázolt viaszfigura fejét. A panoptikum illetékesei azonnal riasztották a rendőrséget, s a férfit még a múzeumban őrizetbe vették. A 41 éves, Berlin Kreuzberg nevű negyedében lakó tettes ellen vádat emelnek. Az első értesülések szerint cselekedetével - azaz a diktátor fejének letépésével - tiltakozni kívánt amiatt, hogy Adolf Hitlert is kiállították a panoptikumban.

Tussaud-panoptikum Hitler viaszfigura
Kapcsolódó cikkek