Közélet

Milliós kártérítést fizethet Simon Zsolt - A miniszterelnök is tanúskodott

Simon Zsolt, a Magyar Koalíció Pártja parlamenti képviselője, volt szlovák földművelési miniszter pert vesztett ma a Rimaszombati Járásbíróságon Marián Záhumenský smeres parlamenti képviselő, volt földművelésügyi államtitkár ellen - írja az Új Szó.

Simon Zsoltnak nem sikerült meggyőznie a bíróságot arról, hogy az Agrocontract Liptovský Mikulᚠcég jogtalanul jutott hozzá a 4,4 millió koronás támogatáshoz.

A bírósági döntés értelmében Simonnak bocsánatot kell kérnie Záhumenskýtől "Nyilvánosan tett, valótlan, tudatosan félrevezető" kijelentéseiért. Ezen felül nem vagyoni kártérítésként 300 ezer koronát (2,3 millió forintot) kell fizetnie Záhumenskýnak. Simont kötelezte a bíróság, hogy az MKP helyiségeiben egy hónapon belül tartson sajtótájékoztatót, s ott kérjen bocsánatot. Az Agrocontract és Záhumenský igényelheti, hogy a sajtóban Simon költségein megjelenjen a bírósági ítélet szövege.
Simon bejelentette, az ítélettel nem ért egyet, és fellebbezéssel nyújt be a döntés ellen. A tárgyaláson tanúként Robert Fico kormányfőt is meghallgatták.

Marián Záhumenský Simon Zsolt Magyar Koalíció Pártja Robert Fico
Kapcsolódó cikkek