Közélet

Újabb lehallgatott telefonbeszélgetések - Most a YouTube-ról

Újabb lehallgatott telefonbeszélgetéseket tettek közzé az interneten az UD Zrt. nevével fémjelzett lehallgatási ügyben péntek este - olvasható a Népszabadság internetes oldalán.

A lap online kiadása ismerteti, hogy a felvételeket januspannonius68 néven a YouTube internetes videomegosztó oldalra tették fel ismeretlenek. Az egyik beszélgetésben egy Attila nevű férfi egy gépfegyver és negyven darab lőszer beszerzéséről tájékoztatja megbízóját, és későbbre ígér neki egy légpuskát is, ez utóbbiról hozzáteszik, hogy egy bemutatóra kell.

Egy másik felvételen egy sikertelen "beavatkozásról" esik szó, a telefonáló arról panaszkodik, hogy elmúlt a hónap vége, és valaki még mindig nem fizetett a szüleinek. Feltettek egy olyan beszélgetést is, amelyben az UD Vagyonvédelmi Zrt. egyik tulajdonosa, Tóth János vitatja meg egy emberével egy belvárosi ügyvédi iroda megfigyelésének, akár bekamerázásnak lehetőségét. Több beszélgetést híváslista, illetve kémszoftver címen töltöttek fel.

Egy másik beszélgetésben valaki arról beszél, hogy éppen Bajnai Gordonról készítenek környezettanulmányt. A harmincöt telefonbeszélgetés között a korábban már Dávid Ibolya által bemutatott, illetve a Fidesz honlapján közzétett felvételek is szerepelnek - ismerteti a Népszabadság.

Szilvásy György polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) ismeretlen tettes ellen tett feljelentésének melléklete az UD Zrt. vezetőinek lehallgatása során készült több mint száz hangfelvételt tartalmaz, s ebből az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagjai "durván harminc körüli" felvételt kaptak meg.

Ezek közül hozott nyilvánosságra néhányat a Fidesz csütörtökön. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Szijjártó Péter szóvivővel közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a telefonbeszélgetések nem minősített iratként kerültek a bizottság elé, ezért a Fidesz úgy döntött az érintettek beleegyezésével, hogy lejátssza azokat, és nyilvánosságra hozza a párt hivatalos honlapján.

UD Bajnai Gordon Tóth János telefonbeszélgetések lehallgatot
Kapcsolódó cikkek