Közélet

Az UD Zrt. beperli az MSZP-t a "polgári polip" miatt

A döntést az indokolja, hogy a kormánypárt korábban bejelentette: politikai akcióba kezd az adatgyűjtési ügyben érintett céggel kapcsolatban.

Jogi lépéseket tervez az UD Zrt. az MSZP ellen, miután a kormánypárt bejelentette, hogy politikai akcióba kezd, és valamennyi szervezetét felkérte: tegyen fel kérdéseket az adatgyűjtési ügyben érintett UD Zrt.-vel kapcsolatban a fideszes többségű megyei jogú városok és megyei közgyűlések vezetőinek – tudósít az MTI alapján a hirado.hu.

Futó Barnabás egy, az esztergomi polgármesternek írt és két helyi MSZP-s képviselő által aláírt levélre hivatkozva azt mondta: a levélben a két politikus olyan ténymegállapításokat tesz, amelyeket semmi nem igazol, a cégre nézve sértőek, valamint bűncselekményekkel hozzák őket összefüggésbe.

A levélben a két politikus - a jogi képviselő szerint - többek között azt írja, hogy "az UD Zrt. által kiépített polgári polip szervezettségét és kiterjedtségét tekintve okkal feltételezhető, hogy a szervezet képes volt egészen a helyi, illetve megyei önkormányzatok szintjén megtelepedni és onnan információkat szerezni".

UD MSZP futó lehallgatás polip
Kapcsolódó cikkek