Közélet

Erős havazás, elzárt utak az Alpokban - Webkamerák!

Október csaknem télies időjárással köszöntött be az Alpok térségében. Több hágón már kötelező az autósok számára a hólánc, és olyanok is vannak, amelyeket átmenetileg lezártak a forgalom elöl.

Dél-Németországban is komoly fennakadásokat okozott a váratlanul téliesre fordult időjárás. A váratlanul beköszöntött télies időjárás miatt elsőként a Szent-Gotthárd hágót kellett lezárni, emiatt a hágó alatt fúrt négypályás alagút bejáratánál kilométeres sorokban várakoztak a torlódás miatt elakadt autók – tudósít az Inforádió riportere.

A hétvégi tartós havazás miatt a svájci hatóságok több más hágót is átmenetileg lezártak a forgalom elől. Ausztriában némileg nagyvonalúbban jártak el, mert csupán a Großglockner hágót zárták le, és általában megelégedtek hólánc felszerelésével is az Alpok magasabban fekvő térségei felé tartó gépkocsik esetében.

Mivel az őszi szélviharok még nem tépáztak meg a fák lombozatát, a hó a legtöbb helyen vastag rétegben megült a lombokon, a súly miatt letört faágak sokfelé eltorlaszolták az utakat.

A Fekete-erdő legmagasabb pontján, a közel 1500 méter magas Feldbergen tegnap hóemberépítő versenyt rendeztek, amire általában januárban, vagy februárban szokott sor kerülni.

A téli sportokból élő turistaközpontok szállodáinak és vendéglőinek tulajdonosai most abban reménykednek, hogy az elmúlt szűk esztendők után idén már korán megkezdődik a tél, tartós hóeséssel.

A térséget figyelő webkamerák képeit megtekintheti itt.

Németország sport hólánc Alpok hegyek
Kapcsolódó cikkek