Közélet

Messi, a megmentő: dráma Donyeckben - Dzsudzsák gólpasszt adott

Azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Liverpool az Anfield Roadon, és már az ötödik percben vezetést szerzett a PSV Eindhoven ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fördulójában. Donyeckben a Sakhtar hosszú ideig vezetett a Barca ellen, de Messi az utolsó percekben megfordította a meccset.

Hatalmas nyomás alá helyezte a hazai gárda a holland csapatot, az első percekben a saját térfelükről sem engedték ki a PSV játékosait. Az iramnak meg is lett az eredménye: egy Gerrard-szöglet után Isaksson még lábbal menteni tudta Torres lövését, ám a kipattanót Kuyt 12 méterről már bevágta. A kapus ugyan hozzáért, de testéről a felső sarokba pattant a labda.

A 32. percben növelték előnyüket a vörösök: Kuyt három védő között tartotta meg a labdát, majd a jobb szélre Torreshez passzolt, aki egy ritmusváltással elhúzott Salcido mellett, beadására pedig Robbi Keane érkezett és tökéletesen pörgetett 14 méterről a kapu jobb sarkába. Tökéletes támadás, gyönyörű gól, 2-0.

A csendesebb második félidő az utolsó negyedérórára felpörgött (bár Torres korábban két ajtó-ablak helyzetet is kihagyott). Előbb a 76. percben Steven Gerrard egy legurított szabadrúgásból megszerezte 100. gólját a Liverpool színeiben, majd az akkor beálló Dzsudzsák 3 perccel később, első labdaérintéséből gólpasszt adott Koevarmansnak: pazar beadását - a hazai védők szemlélődése mellett - a holland cserecsatár remekül tette a kapu bal oldalába. 3-1, végeredmény.

A Sakhtar - Barcelona mérkőzésen Lionel Messi az 59. percben állt be a vesztésre álló vendégekhez, és a 86., valamint a 94. (!) percben lőtt góljaival megnyerte a meccset a Barcának.

Érdekesség, hogy az Inter hazai pályán nem bírt a Werderrel, a Kolozsvár pedig hazai pályán döntetlenezett a Chelsea-vel, így a két együttes 4-4 ponttal áll az A-csoport élén. A londoniak csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően elsők.

A B-csoportot vezető ciprusi Famagusta és az Inter között még ez sem dönt: mindketten 4 ponttal és plusz két gólos különbséggel állnak az élen.

A Barca hajrágyőzelmével 6 ponttal egyedül áll a C-csoport élén, míg a D-ben az Atletico Madrid plusz 4 gólos különbsége eggyel jobb a szintén hatpontos Liverpoolénál.

A többi meccs végeredménye:

Atletico Madrid - Marseille 2-1, G: Agüero, Garcia Escudero ill, Niang

Kolozsvár - Chelsea 0-0

Bordeax - Roma 1-3 G: Gourcuff ill. Vucinic, Baptista 2

Famagusta - Panathinaikosz 3-1 G: Zumarraga (öngól), Dobrasinovic, Taher ill. Salpingidis

Inter - Bremen 1-1 G: Maicon ill. Pizarro

Sporting - Basel 2-0 G: Romagnoli, Derlei

Sakhtar - Barcelona 1-2  G: Isinho ill. Messi 2

gerrard PSV Eindhoven Torres Liverpool messi kuyt Dzsudzsák Keane
Kapcsolódó cikkek