Közélet

Hoztuk a meccset Argentina ellen

Bejutott a 12-es középdöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon, miután az eszéki csoportban 31-20-ra nyert az argentin csapat ellen.

Bejutott a 12-es középdöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon, miután az eszéki csoportban 31-20-ra nyert az argentin csapat ellen.

A csoport (Eszék), 4. forduló:
Magyarország-Argentína 31-20 (17-8)
-----------------------------------
gól: Mocsai 6/2, Ilyés 5, Iváncsik G. 5, Császár 4/4, Gál 3, Nagy 3, Eklemovics 2, Iváncsik T. 1, Harsányi 1, Zubai 1, illetve Kogovsek 4/1, Gull 4, Crevatin 2, Portela 2, Querin 2, Castro 2, Torres 1, Viscovich 1, Pizarro 1, Simonet 1

Kemény ütközések vezették be a csatát, előbb az argentin kapus, majd Gál nem tisztelte ellenfelét. Az első gólt a dél-amerikaiak szerezték, majd fordítottak a magyarok. A vb-n eddig pihenő Harsányi frissessége gólokban, illetve kiharcolt hetesekben mutatkozott meg. Emberhátrányban is nőtt a különbség (6-3), mert a védőfal jól sáncolt, Fazekas pedig jól védett. A rivális több mint öt percig nem talált be, és leszakadt (8-3). Az argentinok 10-4-nél időt kértek, de ezután is képtelen voltak áttörni a magyar védelmet. A 25. percben 15-5 lett az állás. A tetemes előny birtokában olykor kihagyott a koncentráció: Császár a felső lécre vágta a büntetőt, majd kiállították.

A fordulást követően felváltva estek a találatok, aztán egy ritmusváltással minden addiginál nagyobb lett a magyar előny (22-10). A támadások nagyon gyorsak és hatékonyak voltak, így aztán az utolsó negyedórában már mindenki játéklehetőséget kapott, és így sem csökkent a különbség.
A sikerrel a Hajdu-csapat bejutott a 12-es középdöntőbe, de az majd csak a csütörtöki, az olimpiai bajnok franciák elleni mérkőzés után derül ki, hogy 1, 2, 3 vagy a maximális négy pontot viszi magával.

eszék Magyarország kézliabda argentina
Kapcsolódó cikkek