Közélet

Elfogadhatatlan a Reformszövetség javaslata az LMP számára

Az eddig felmerült személyek egyikét sem látnánk szívesen a miniszterelnöki székben - mondta Schiffer András, az európai parlamenti választásokon debütáló Lehet Más a Politika párt egyik alapítója a HVG-nek.

Schiffer a lapnak úgy nyilatkozott, parlamentáris demokráciában értelmezhetetlen a szakértői kormány fogalma. A Reformszövetség-közelieket nem támogatják, mert a társadalmi szolidaritás szempontjából elfogadhatatlannak tartják a javaslataikat, a pártpolitikusok pedig felelősek a jelenlegi káoszért.

A Védegylet egykori vezetője leszögezte, ha csak egy százalékot érnének el a választásokon, azt a saját kudarcának is tekintené. Szerinte 2010-ben az lesz a kérdés, mekkora frakciót alakít az LMP. A közvélemény-kutatók egységesen 40 százalék fölé lövik be a biztos szavazók közül azoknak az arányát, akik vevők lennének egy szeplőtelen társulatra.

„Ez nagy kísértés, belátom, miközben tudom azt is, hogy mások is utaznak ezekre a voksokra. A tervezés első napjaitól világosan láttuk, hogy nem fölösleges luxus a szakmaiság. Ez a bizonyos 40+ százalék nem elégszik meg bármivel, sőt azt tapasztalom, a kiábrándultsággal párhuzamosan emelkednek az elvárások. Rajtunk olyasmit is számon kérnek, amit a jelenlegiektől már régen nem” – mondta Schiffer.

LMP schiffer andrás Védegylet HVG
Kapcsolódó cikkek