Közélet

A szocialistáknak és a liberálisoknak tetszik Bajnai-csomagja

Mind az MSZP, mind az SZDSZ támogatásáról biztosította Bajnai Gordon csomagját és programját

Magyarországnak egyetlen válságkezelő programja van, az, amelyet vasárnap jelentett be Bajnai Gordon miniszterelnök, és ezt a programot szakmailag senki nem támadta - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője, reagálva a fideszes Szijjártó Péter által elmondottakra.

Az MSZP-frakció elkötelezett a Bajnai-kormány programjának megvalósítása mellett - mondta Mesterházy Attila újonnan megválasztott frakcióvezető hétfőn Budapesten újságíróknak.

Fontos számunkra, hogy a Bajnai-kormány és az MSZP-frakció azzal vonuljon be Magyarország történelmébe, hogy bátran merte vállalni akár még a kellemetlen, nehéz intézkedéseket is a nemzet, az ország érdekében - fogalmazott.

Mesterházy Attila elmondta, ugyanezt a partnerséget, a nyílt, őszinte párbeszédet várja el a Bajnai-kormánytól is.

Az SZDSZ egységesen kiáll Bajnai-csomagja mellett

Fodor Gábor szerint a szabad demokraták frakciója a Bajnai-program mellé fog állni, és azok a képviselők is támogatni fogják a válságkezelő csomag elfogadását, akik előzőleg nemmel szavaztak a személyi kérdések kapcsán - ezt a pártelnök mondta az SZDSZ frakcióülését követően.

Fodor szerint az SZDSZ-frakció ezekben a kérdésekben egységesen fog fellépni. Megjegyezte, hogy egyetértenek a Bajnai Gordon által előterjesztett program jelentős elemeivel, hiszen az a Reformszövetség javaslatain alapul, és több ponton találkozik az SZDSZ elképzeléseivel.

A frakcióülésről távozó Gulyás József azt mondta, hogy korábbi nyilatkozatának megfelelően támogatni fogja az összes olyan válságkezelő intézkedést, amelyet a frakció megszavaz.

Gulyás József egyike volt annak a három liberális politikusnak, akik nem szavaztak a múlt heti konstruktív bizalmatlansági indítvány során. A képviselő az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjaként pedig tartózkodott Ficsor Ádám polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter meghallgatásán, aki így nem is kapta meg a szükséges többséget.

Bajnai Gordon SZDSZ MSZP Gulyás József bajnai-csomag
Kapcsolódó cikkek