Közélet

Az MSZP választmánya támogatja Bajnait

Az MSZP választmánya csütörtöki ülésén meghallgatta Bajnai Gordont, és támogatta miniszterelnök-jelöltségét - jelentette be Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke a testület ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

 "Az MSZP választmánya mai ülésén meghallgatta Bajnai Gordont, és megismerte a kormányzással kapcsolatos terveit. Az MSZP választmánya elfogadta, hogy válságkezelő kormány vezetőjeként végrehajtja az ország érdekében álló programját. (...) A választmány úgy döntött, hogy az április 5-én tartandó kongresszusnak elfogadására ajánlja Bajnai Gordont, és javasolja miniszterelnök-jelöltté választását" - mondta Simon Gábor.

 Hozzátette: a választmány egységes volt Bajnai Gordon támogatásában. A választmány felkérte az országgyűlési frakció tagjait, hogy támogassák Bajnai Gordon politikai nyilatkozatát - mondta a politikus. A kongresszus a miniszterelnök-jelölt személyéről és kormányzati elképzeléseiről fog állást foglalni, a későbbiek során kormányprogram készül, amelyről a parlament szavaz majd - írja a bama.hu az MTI alapján.

Bajnai Gordon meghallgatásakor "átfogó programismertetésbe nem mentünk bele", ez miniszterelnökké való megválasztása után fog megtörténni - mondta Simon Gábor arra a kérdésre, hogy a testület hét végi ülésén csak Bajnai Gordon személyéről vagy programjáról is szavaz-e. Arra a felvetésre, hogy változhat-e még Bajnai Gordon programja, Simon Gábor azt mondta: egy formálódó kormányprogramba nagyon sok minden bekerül majd, akár a frakció által tett javaslatok is.

A politikus ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy párttársa, Szanyi Tibor csütörtökön reggel arról beszélt: a szocialista frakcióban formálódik egy "sokkal inkább baloldali alternatíva" Bajnai Gordon programjával kapcsolatban. Az MSZP választmánya csütörtöki ülésén nem tárgyalta a Lendvai Ildikó elnökjelöltségének és a párt ügyvezetőségének létrehozásáról szóló kérdést - tette hozzá. A választmány nem döntött arról, hogy Gyurcsány Ferenc legyen a Táncsics Alapítvány elnöke, de "nagyon örülünk ennek a javaslatnak". A döntés a párt frakciójában születik majd meg - hangsúlyozta Simon Gábor.


[enews_gallery id='490852']

Bajnai választmány MSZP
Kapcsolódó cikkek