Közélet

"Kordon meg a Gordon" - Sólyomhoz indultak a tüntetők

Nem sokkal kedden délután fél 6 előtt berekesztette Alkotmány utcai nagygyűlését a Civil Összefogás Fórum a fővárosban, a tömeg elindult a Köztársasági Elnöki Hivatal felé, az eredeti 5-6 ezer résztvevőből mindössze 1500-an maradtak a rendezvény helyszínén.

Az Alkotmány utcában fel akart szólalni Vona Gábor, a Jobbik elnöke, de a szervezők nem hagyták szóhoz jutni, arra hivatkozva, hogy ez nem pártrendezvény. Vona Gábor miután nem kapott szót, az emelvényhez lépett és azt mondta, a Magyar Gárda elnökeként kíván felszólalni, és elkezdett beszélni. A demonstrálók ekkor hátat fordítottak a színpadnak és az Alkotmány utca - Honvéd utca útvonalon elindultak a Budai Várba, hogy új választások kiírását követeljék Sólyom Lászlótól - írja a hvg.hu az MTI alapján.

Vona Gábor eközben arról beszélt, hogy egy csődbe vitt ország gazdasági minisztere lett a miniszterelnök és "politikai őslények" kezében van hatalom; akik KISZ-tagok voltak, a jövőben semmilyen közéleti vagy politikai feladatot nem láthatnak el - jelentette ki. Vona Gábor beszédét a vonulók hangos pfujolással fogadták.

A rendezvényen korábban Wittner Mária (Fidesz) országgyűlési képviselő az Alkotmány utcában felszólalva azt mondta, új választást kell kiírni, erre van szüksége az országnak, hogy "egy kordon nélküli országban élhessünk". A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, 1989-ben szabadságot, biztonságos életet akartunk, de ebből "a kordon meg a Gordon valósult meg".

Bajnai Gordon Jobbik Wittner Mária kordon tüntetők
Kapcsolódó cikkek