Közélet

A fideszes pécsi polgármester-jelölt szerint eldurvult a kampány

Átfogó leltár készül a pécsi önkormányzat pénzügyi, gazdasági helyzetéről, a polgármester szignója nélkül egyetlen számla sem mehet ki – ezt tartja egyik legfontosabb feladatának megválasztása esetén Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármesterjelöltje.

Pécsett nagyon eldurvult a polgármester-választási kampány, amely azért váratlan, mert semmi előjele nem volt – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Páva Zsolt a Fidesz pécsi polgármester-jelöltje.

Ismert, Szili Katalint kétszer is elítélte a Választási Bizottság. Páva azonban mindezek tetőpontjának nevezte azt a konkrétan személyének lejáratására indult, példátlanul durva akciót, amelyet ő maga leplezett le.

Páva megválasztása esetén az egyik legfontosabb feladatnak egy átfogó leltár készítését tartja, amely az önkormányzat teljes vagyoni, pénzügyi és gazdasági helyzetét tárja fel. Ez az átvilágítás, azért rendkívül fontos, mert, mint mondta, egyértelművé teszi, hogy „meddig tartott az előző rezsim felelőssége, és honnan kezdődik az enyém”.



A pécsiek fontos megoldandó feladatnak tekintik a város súlyos mértékű eladósodottságának csökkentését is, amely közel 32 milliárd forintot tesz ki. Páva összehasonlításként elmondta: amikor 1998-ban átadta a polgármesteri széket, az mértéke 500 millió forint volt, ez 11 év alatt több, mint hatvanszorosára nőtt.

A helyiek szerint arra is fényt kell deríteni, hogy pontosan milyen ügyek folytak a városházán, és azokban kik a felelősök. Ezzel kapcsolatban a fideszes jelölt hangsúlyozta: nem lesz „boszorkányüldözés”, de ha az átvilágítás kapcsán bármilyen bűncselekményre utaló gyanú felmerül, nem maradnak el a szükséges lépések. Mint hozzátette, ehhez kapcsolódóan minden szerződést felülvizsgáltat, és amelyek Pécs számára nem járnak előnnyel, azt megszünteti. 

Páva arra is fog törekedni, hogy a Pécsen uralkodó nagyon rossz, depressziós hangulat javuljon, feloldódjon. Az EKF ezt mindenképp segíteni fogja – tette hozzá.

Pécs Páva kampány
Kapcsolódó cikkek