Közélet

Áder is felkerült az európai szocialisták szégyenlistájára

Az Európai Szocialisták Pártja tizenkét fős listát állított össze az általuk legrémesebbnek tartott európai parlamenti képviselőjelöltekről.

Az Európai Szocialisták Pártja (PES) honlapján összeállította azt a tizenkét európai politikusból álló listát, akikből szerintük a legszörnyűbb Európai Parlamentet lehetne összeállítani. Mint írják: szörnyűnek a jelölteket nem személyük, hanem nézeteik alapján ítélték. Bár feltehetőleg rajtuk kívül is épp elég abszurd jelölt száll ringbe a képviselőségért, intoleranciájuk, szélsőséges, kirekesztő politikájuk alapján ennek a tizenkét embernek mindenképpen ott van a helye a legrosszabbak között - fogalmaz a PES.

Silvio Berlusconi olasz kormányfő, és a holokauszt súlyosságát tagadó brit szélsőjobboldali Nick Griffin mellett a fideszes (EPP) Áder János is helyet kapott a szocialisták szégyenlistáján.

Áder azzal került a "legelvetemültebbek közé", hogy tavaly, a költségvetés elfogadása után a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a pénzügyminiszter, Veres János közötti, az ellenzéki padsorokból jövő fújolástól kísért kézfogást úgy kommentálta: bizonyára többen szívesebben láttak volna egy Brezsnyev-Honecker féle meleg üdvözlést - szól az európai szocialisták magyarázata.

PES áder Fidesz
Kapcsolódó cikkek