Közélet

Bajnai áldozatvállalást kért, Lendvai baloldali minimumot hirdetett

A munka álljon a társadalmi megbecsülés középpontjában, mert ez vezethet ki a válságból, ez hozhat sikert – mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP-majálison a Városligetben.

A kormányfő néhány ezer fős hallgatóság előtt hangsúlyozta azt is, hogy a kormány célja a munkahelyek védelme és megtartása, de – tette hozzá – a válság kezeléséhez áldozatvállalásra is szükség van.

Bajnai Gordon szerint most a válság idején dől el Magyarország középtávú jövője. A kormányfő ezzel kapcsolatban leszögezte, azt szeretné, ha a válság után több munkahely lenne az országban, mint előtte volt.

A válságkezelő intézkedések fájdalmakkal járnak – mondta Bajnai Gordon, aki a különböző társadalmi rétegektől és foglalkozási csoportoktól áldozatvállalást kért.

Beszédében külön kiemelte a nyugdíjasokat, a családosokat, a közszférában dolgozókat, ugyanakkor szolidaritásra szólította fel a vagyonosabbakat.

Beszéde végén úgy összegzett: példamutatás, szolidaritás és áldozatvállalás kell, mert csak így lehet leküzdeni a válságot.

Lendvai meghirdette a baloldali minimumot

A miniszterelnök előtt Lendvai Ildikó beszélt. A szocialista párt elnöke gondolatait azzal kezdte: az MSZP védelmet szervez a válság ellen, legfőképpen pedig a munkahelyeket akarja megvédeni. Ez a baloldal védelme, a baloldali minimum – mondta Lendvai, aki öt pontban fejtett ki, mit jelent ez a gondolat: (1) a munkahelyek védelmét, (2) a társadalmi leszakadás megakadályozását, (3) egyenlő teherviselést, (4) félelem nélküli életet, (5) a jövő építését. „A baloldal a kisemberek pártján van” – zárta beszédét Lendvai Ildikó.


[enews_gallery id='494204']

Lendvai Ildikó Bajnai Gordon MSZP majális baloldali minimum munkahelyek
Kapcsolódó cikkek