Közélet

Fidesz: Ott vagyunk, ahol az 1990-es évek közepén voltunk

Magyarország az elmúlt hét év alatt nem hét évet haladt előre, hanem 15 évet zuhant vissza a legfontosabb gazdasági mutatók és az "élettel kapcsolatos reményeink" tekintetében - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten.

"Ott vagyunk, ahol az 1990-es évek közepén voltunk" - fogalmazott a politikus a Fidelitas és a Konrad Adenauer Alapítvány választási piknikjén.

Navracsics Tibor szerint lehet egy országnak olyan kormánya, amely nemcsak pénzt vesz el az emberektől, hanem jó kormányzati politikával segíti a polgárainak érvényesülését.

Hallgatóságához szólva azt mondta, ha mostanában hallgatják a kormányzati politikusok megnyilvánulásait, akkor úgy gondolhatják, itt valami "eszeveszett pazarlás" folyt 1998 és 2002 között, mindenki tobzódott a jólétben. "Ezzel szemben (...) kénytelen vagyok önöknek azt mondani, hogy mi, magyarok 1990 óta igazán túl jól sohasem éltünk, ennél azonban mindig jobban éltünk, mint ahogyan most, 2009-ben" - tette hozzá - tudósít a Hírextra.



Navracsics Tibor véleménye szerint ott kell újrakezdeni, ahol az 1990-es évek közepén tartott az ország. Ez természetesen sokakban kiábrándultságot, csalódottságot kelt, és sokan úgy gondolják, Magyarország el van átkozva, az uniós csatlakozás pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - jegyezte meg. Kiemelte azonban, hogy a probléma nem az Európai Unióval van.

Fidelitas Konrad Adenauer Fidesz Navracsics
Kapcsolódó cikkek