Közélet

Orbán: a Jobbik az ellenfelünk! Miért tornázik az MSZP?

Orbán Viktor kizártnak tartja, hogy győztes választás után ne négy évig kormányozzanak. A Fidesz elnöke a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjúban arról is szólt, hogy a kormányváltás utáni vizsgálataik a titkosszolgálatok szerepére is kiterjednek majd.

"Valóban van belső feszültség az alkotmányos rendszerben - ezt fel kell oldani, ha másként nem, az Alkotmánybíróság segítségével" - mondta Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy ha még idén országgyűlési választások lennének, akkor az alkotmány szerint csak 2013 tavaszáig tartana a következő parlamenti ciklus. Ezzel összefüggésben a pártelnök azt közölte, kizárt, hogy győztes választás után ne négy évig kormányozzanak - idézi a hetilapot a Híradó.


   

A Jobbikra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban a Fidesz elnöke többi között azt hangsúlyozta: az európai politikatörténetben van példa arra, hogy a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket. "A kormányváltás utáni vizsgálataink ezért nemcsak a gazdasági visszaélésekre, hanem a titkosszolgálatok szerepére és az ilyesfajta politikai szélhámoskodásokra is kiterjednek majd" - jelentette ki.
   

Szintén a Jobbikra utalva úgy fogalmazott, "hiába tesz jót az egészségünknek a szellőztetés, ebből még nem következik, hogy be kell törni az összes ablakot, majd tüdőgyulladásban meghalni." Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik elnöke kijelentette, ők mindenképpen ellenzékben lesznek, Orbán Viktor úgy reagált: a Fidesz kormányzásra készül, tehát a Jobbik az ellenfelük.
   

Véleménye szerint a rendszerváltó pártok együttes elfogadottsága sem volt akkora, mint amilyen széles támogatottságú kormányt most létre lehet hozni. Érthetetlennek nevezte például azt, hogy az MSZP miért "tornászik" az ingatlanadón és az adórendszer "zavaros átalakításán", amikor a Fidesz ezt egyetlen mozdulattal hatályon kívül fogja helyezni.

MTV-->

MSZP ingatlanadó Jobbik ellenfél
Kapcsolódó cikkek