Közélet

Újabb botrány: Herényi zsarolni akart? Az ottfelejtett irat!

Az UD Zrt. vezetője és Csányi Sándor közötti lehallgatott telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozásával zsarolta meg Herényi Károly, az MDF volt frakcióvezetője a párton belüli vezetőváltást szorgalmazó Almássy Kornél embereit – tudta meg a Heti Válasz.

Dokumentumok igazolják a ma megjelenő Heti Válasz értesülései szerint, hogy Herényi Károly, az MDF akkori frakcióvezetője tavaly szeptember 12-én felkereste Tombor Andrást, a vezetőváltást szorgalmazó Almássy-szárny egyik pártfogóját, és két papírt tolt elé - számol be a Magyar Nemzet.

Az egyiken annak a titkosszolgálatok által rögzített telefonbeszélgetésnek a leirata szerepelt, amelyben Csányi Sándor OTP-elnök és Tóth János, az UD Zrt. nevű vagyonvédelmi cég egyik vezetője Dávid Ibolya MDF-elnökre nézve terhelő adatok esetleges felderítéséről beszélgettek.

A másik papíron pedig egy vállalás, amely szerint Almássy Kornél és emberei visszalépnek a tisztújítástól. Herényi egyértelművé tette, ha Tombor pártfogoltja nem áll el a megméretéstől, nyilvánosságra hozzák a titkos dokumentumot.

A volt frakcióvezető azonban elkövetett egy súlyos hibát: a két iratot ottfelejtette Tombornál. Tombor András ügyvédje, Futó Barnabás lapunknak megerősítette: valóban léteznek az említett iratok, és azok mára az UD-ügy nyomozati anyagai közé kerültek.

UD herényi zsarolás
Kapcsolódó cikkek