Közélet

Perel a BKV-vezér

Sajnálatos módon a BKV vezérigazgatója körül időről időre valótlanságokat tartalmazó, kétes hírek jelennek meg, amelyek hátterében nyilvánvalóan a vezér negatív megítélésének generálása áll - áll a BKV közleményében.

A média felelőssége ezekben az esetekben meghatározó. A valótlan és esetenként rágalmazó sajtóhírek ráadásul nem csak a vezérigazgató, hanem a cég megítélésének sem kedveznek. A vezérigazgató megelégelte a légből kapott álhírek cáfolását, és határozott lépésre szánta el magát - szól a közlemény. 

Kocsis István a nyilatkozat szerint soha nem lépett fel jogilag az oknyomozó sajtó ellen, akkor sem, amikor az negatívan érintette, de most az eddigi megjelenések alapján számos sajtóorgánummal szemben megtette a lépéseket a peres eljárás megindítására a jó hírnév csorbítása miatt.

Tette ezt annak érdekében, hogy az eddigi alaptalan, rágalmazó állítások szerzői, híresztelői a magatartásukért a bíróság előtt feleljenek, és annak érdekében is, hogy az ilyen és hasonló esetek folytatásának elejét vegye.

A vezérigazgató ha nyer, a kártérítésként járó összeget támogatási céllal alapítvány javára kívánja fordítani.

perel Kocsis istván BKV per
Kapcsolódó cikkek