Közélet

Fidesz: Draskovics nem úszhatja meg azzal, hogy bocsánatot kért

Megengedhetetlen az a hisztéria és zavarkeltés, amely az elmúlt napokban történt az úgynevezett "politikai terrorizmus" környékén - mondta vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Balog Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő.

A politikus kijelentette, ezt Draskovics Tibor rendészeti miniszter nem úszhatja meg annyival, hogy bocsánatot kér azért, mert  a munkatársai nem voltak eléggé pontosak.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője azt mondta, amikor a  szocialisták bajban vannak, általában előhúznak egy hisztériakeltő  kártyát. Úgy fogalmazott, hogy ez így volt már számos esetben,  például a rendőrpalota elleni "állítólagos" merényletnél vagy amikor  a Fidesz nagygyűlését próbálták betiltani, azzal, hogy  terroristaveszély van - írja a sonline.hu az MTI alapján.

Balog Zoltán kijelentette: most az MSZP története legsúlyosabb  válságában van, valószínűleg "ezért teszi a miniszter, amit tesz",  de a Fidesz szerint ezzel kiírták magukat a demokratikus közéletből.  Nyilvánvalónak nevezte, hogy egy ilyen súlyos, és a politikai alapú  terrorizmus létezésével fenyegető merényletet egy miniszter nem  vállal csak úgy a saját szakállára. Szerinte egyértelmű, hogy  Draskovics Tibor az MSZP és Bajnai Gordon miniszterelnök  megrendelésére követte el a "bizonyítékhamisítást".



Azt mondta, a politikai alapú terrorizmus a demokráciák egyik  legfőbb ellensége, ami emberek százezreinek életét fenyegeti.  Leszögezte: nem lehet eltűrni, ha valaki kreált bizonyítékok alapján  ilyet állít a saját országáról. 

A képviselő azt is hangsúlyozta, hogy a Fidesz szerint  "mindenki, aki részt vett a bizonyítékok meghamisításában, erre  megrendelését adott és tudott róla, az alkalmatlanná és méltatlanná  vált az ország vezetésére és távoznia kell a közéletből".

Kérdésre válaszolva azt mondta, egy ilyen helyzetben a  miniszternek nem lehet csak úgy eltűnnie, hanem ki kell állnia a  nyilvánosság elé, és el kell mondania, hogy miért tette, amit tett.

terrorizmus Draskovics Fidesz
Kapcsolódó cikkek