Közélet

Gigantikus személycseréket tervez Orbán Viktor az államigazgatási posztokon

Másfélezer államigazgatási poszton tervez személycserét a Fidesz, ha megnyeri a választásokat - a Népszabadság szerint legalábbis ez derül ki azokból az információkból, amelyek a Lakiteleki Népfőiskolán folyó politikusképzésről szólnak.

Orbán Viktor már 2007 ősze óta figyel egy Fidesz-kormányzás személyi feltételeinek az előkészítésére; a pártelnök ekkor kérte fel Szabó Erika kiskunhalasi parlamenti képviselőt, hogy vezesse az elnöki stábhoz tartozó úgynevezett Képzési Igazgatóságot, s "térképezze fel", hogy a Fidesz választott politikusai milyen kormányzati-önkormányzati szerepre lennének alkalmasak.

Szijjártó Péter már nyilatkozott arról, hogy a Képzési Igazgatóság készíti fel a fideszes politikusokat államigazgatási, regionális és helyi igazgatási feladatokra. Közülük kerülhetnek ki a Fidesz kormányzása esetén az állami cégek vezetői, felügyelőbizottsági tagjai.

A Népszabadság úgy tudja, a Fidesz a választások után csaknem 1500 államigazgatási-közigazgatási poszton tervez személycserét - a főosztályvezetői szintig változtatnának.

Az alapítvány honlapján olvasható statisztika szerint 2008 februárjától 2009. május közepéig 52 képzést tartottak. Egész évben 160 előadó tartott előadást. A képzések valamelyikét ez idő alatt 1100 helyi politikus sikeresen végezte el.

államigazgatás személycsere Fidesz
Kapcsolódó cikkek