Közélet

Navracsics: Már botrány lenne, ha nem Bächer, hanem Bayer írja ugyanezt

Ha a cikket nem Bächer Iván írta volna, hanem Lovas István, Szerető Szabolcs vagy Bayer Zsolt, akkor már dagadna a botrány – véli Navracsics Tibor a jobbkilkk.hu-n a Népszabadság újságírójának botrányos publicisztikájára, amelyet végül a Magyar Hírlapban közöltek.

Mint azt hétfőn megírtuk, a Népszabadság újságírójának cikkét, amelyben az antirasszista tüntetés kapcsán az MSZP-t gyalázza és a „fasiszta Jobbikot” élteti, nem közölte a lap, ehelyett a szerző hozzájárulása nélkül a Magyar Hírlapban adták közre.

Navracsics Tibor fideszes politikus úgy véli, a Magyar Újságírók Szövetsége biztosan vizsgálatot indított volna a cikk szerzője ellen, ha nem Bächer Ivánról lenne szó. „A miniszterelnök feszült arccal intene mindannyiunkat higgadtságra, egyben el is határolódna a cikk szerzőjétől, s minden pártot és felelős politikust felszólítana arra, hogy hozzá hasonlóan tagadjon meg minden közösséget a szerzővel.

A Magyar Szocialista Párt elnöke pogromot vizionálna és valószínűleg a nemzetközi fórumokhoz fordulna a példátlanul gyűlöletkeltő írás miatt, frakcióvezetőjük pedig nekem írna levelet, hogy közös nyilatkozatban ítéljük el a cikk tartalmát.” – írja Navracsics.

A szerző egyébként a mai Népszabadságban magyarázza nagy port felvert írását.

szocialista bacher Jobbik Fidesz Navracsics fasiszta
Kapcsolódó cikkek