Közélet

Helyezkednek a szocialisták - Nagy a tülekedés az MSZP-ben

Sorra értékelik és fogadják el az MSZP országos elnökségében a megyei választási listákat. A befutónak tűnő helyekért erős a helyezkedés.

Véglegesednek az MSZP egyéni és területi választási listái, a névsorokat az országos elnökség folyamatosan tárgyalja. A testület legutóbbi ülésén például úgy döntöttek: a Somogy megyei listát Kolber István megyei elnök vezeti, a második helyen Suchman Tamás szerepel - számol be a Népszabadság. (Lamperth Mónika elnökhelyettesként az országos listán kap befutó pozíciót.)

Komárom-Esztergom megyében Lukács Zoltán megyei vezető szerepel az első helyen, aki valószínűleg polgármesterjelölt is lesz Tatabányán. Borsodban szintén a megyei elnök, Gúr Nándor az első a listán, Jász-Nagykun-Szolnokban Szekeres Imre elnökhelyettes, míg Pest megyében Szabó Imre környezetvédelmi miniszter.

A fővárosi listát Lendvai Ildikó pártelnök vezeti, a második Burány Sándor, a fővárosi MSZP elnöke, majd Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettesek, Molnár Zsolt fővárosi alelnök és Steiner Pál fővárosi frakcióvezető következnek. Kiss Péter és Hiller István az országos listán kap befutó helyet.

lista Hiller MSZP listavezető Lendvai
Kapcsolódó cikkek