Közélet

Dávid Ibolya nem emlékszik pontosan: megszűnt a tagsága?

A Magyar Demokrata Fórum országos választmányának elnöksége október 17-én kimondta a párt Tamásiban lévő szervezetének megszűnését; a hivatalos indoklás szerint azért került erre sor, mert a település MDF-esei nem támogatták kellőképpen a párt európai parlamenti törekvéseit. Az ügy pikantériája, hogy Dávid Ibolya pártelnök éppen a tamási szervezetnek volt tagja. Ha Dávid a meszűnés pillanatában is Tamásiban volt MDF-esként regisztrálva, akkor a szervezet megszűnésével az ő tagsága – így elnöki pozíciója is – megszűnt.

A szervezet feloszlatásának minden mozzanata Makay Zsolt országos választmányi elnök felügyelete alatt történt. Makay csak annyit mondott, hogy Dávid még a szervezet feloszlatását kimondó választmányi döntés előtt átlépett egy másik helyi csoportba - írja a Magyar Nemzet.

Arra viszont nem emlékszik, hogy pontosan melyikbe. Mindez furcsának tűnhet, hiszen a pártok vezetői tudni szokták egymásról, hogy ki melyik alapszervezetet erősíti.

Dávid Ibolya az MTV Ma Reggel című műsorában csütörtökön nem cáfolta azt az újságíró értesülést, hogy ő maga is jelen volt a tamási szervezet feloszlatása előtti utolsó ülésén.

tagság Tamási mdf Dávid Ibolya
Kapcsolódó cikkek