Közélet

Orbán szívesen fogad pénzadományt is - Levél az elnöktől

Készül az ellenzéki párt: az önkéntestoborzás sikerének legfeljebb a politikától való általános elfordulás, illetve a párt biztosra vett győzelme vethet gátat - számol be a Heti válasz.

A választásokig hátralévő időszakban a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség minden magyar emberhez közvetlenül akarja eljuttatni a remény üzenetét. Ebben a munkában minden segítő kézre és mindent támogató forintra szükségünk lesz. Kérem, legyen segítségemre Ön is, akár önkéntesként, akár támogatóként abban, hogy közös célunkat, a változást együtt véghezvihessük" - idézi a Heti Választ azt a névre szóló levelet, amelyet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke küldött ki a napokban feltehetőleg több százezer magyar háztartásba.

A szöveg így folytatódik: „Amennyiben önkéntesnek kíván jelentkezni, a levél végén található telefonszámon vagy e-mail-címen keresse meg munkatársaimat. Ha pénzadománnyal kíván hozzájárulni a közös sikerhez, akkor pedig - az Ön által megjelölt összeggel - a mellékelt csekken vagy átutalással tudja kampányunkat támogatni."

A megadott telefonszámon azt a tájékoztatást kapta a hetilap szerkesztősége, hogy ezt a levelet nem minden magyar családnak küldték ki, hanem csak azoknak, akiket a párt központjában a Fidesz támogatóiként tartanak nyilván - ebből pedig, a korábbi évek tapasztalata alapján, több százezer vagy akár milliós nagyságrendű is lehet.

Mint mondták, azért fordultak ehhez a Magyarországon szokatlan eszközhöz, mert „a Fidesz önerőből nem tudja felvenni a versenyt a szocialisták anyagi forrásaival, ezért bármilyen kis összeg jól jön".

pénzadomány Fidesz
Kapcsolódó cikkek