Közélet

Bokros nem tűri tovább az MDF-es botrányokat

Bokros Lajos drasztikus lépésre szánhatja el magát, ha nem csitulnak az MDF körüli botrányok - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András politikai elemző azután, hogy nyilvánosságra került az a levél, amelyben a párt miniszterelnök-jelöltje azt írta: visszalép, ha az MDF továbbra is csak negatív hírekkel tud bekerülni a sajtóba. A Századvég Alapítvány igazgatója szerint elképzelhető, hogy a levelet szándékosan hozták nyilvánosságra.

"Ha újabb botrányok kísérik az MDF működését, Bokros Lajos úgy érezheti, hogy sérül az imázsa, ha a nevét továbbra is összekapcsolják a párttal - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány igazgatója.

Lehetséges, hogy Bokros Lajos figyelmeztető levele azért került nyilvánosságra, mert a miniszterelnök-jelölt így próbálta a pártot figyelmeztetni: nem tűri a végtelenségig, hogy az MDF problémáival egy lapon emlegessék - tette hozzá Giró-Szász András.

A politikai elemző megjegyezte: a levél közzétételének másik oka az lehetett, hogy a komoly belső ellentétekkel küzdő MDF így próbálta meg zárni a sorait. Ez a forgatókönyv ugyanakkor nem számol azzal, hogy a levél tartalma és a tény, hogy ismertté vált, elbizonytalaníthatja a párt szavazóit.

Giró-Szász András szerint az MDF kényszerpályára került: egyetlen lehetősége a parlamentbe kerülésre az volt, hogy szövetséget kötött egy másik politikai tömörüléssel. Az elmúlt évek belső politikai döntései következtében a párt szervezeti és szerkezeti bázisa ugyanis teljesen szétzilálódott, ennek pótlására pedig új szövetségest kellett találnia - magyarázta.

mdf Bokros Lajos választások botrányok
Kapcsolódó cikkek