Közélet

Példátlan súlyú vesztegetés a HM cégénél

Maffia-bűncselekmény gyanúja a Honvédelmi Minisztériumban és a tárca egyik cégénél. A Budapesti Katonai Ügyészség példátlan súlyúnak minősíti közleményében a Szekeres Imre által irányított minisztérium tulajdonában álló gazdasági társaságnál történt, a gyanú szerint üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett vesztegetést.

A katonai ügyészségi nyomozók egyelőre öt főtisztet hallgattak ki gyanúsítottként, közöttük van a tárca védelemgazdasági főosztályának volt és jelenlegi vezetője. A közlemény érintettként említi a védelemgazdasági főosztály helyettes vezetőjét, valamint a HM egy másik cége, a Currus Zrt. vezérigazgatóját is. A tájékoztatás szerint a vezető beosztású tisztek több millió forint kenőpénzt fogadtak el - közölte a Hír TV.

A nyomozás során több kényszerintézkedés történt, őrizetbe vételek és előzetes letartóztatások elrendelésére került sor - olvasható az ügyészség közleményében.

Az érintett céget a katonai ügyészség nem nevezi meg, de a Népszava eddig nem cáfolt értesülése szerint a HM Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-ről van szó. A közlemény egy nappal azután jelent meg, hogy Sólyom László köztársasági elnök hivatalába kérette Szekeres Imrét, valamint a legfőbb ügyészt és a katonai ügyészség vezetőjét.

 

vesztegetés MSZP katonai ügyészség Szekeres Imre hm botrány
Kapcsolódó cikkek