Közélet

Hetente legalább kétszer szexelnek a magyar nők

Bár az orosz és délszláv nők még nálunk is aktívabb szexuális életet élnek, azért a magyaroknak sincs szégyenkeznivalójuk: majdnem 50 százalékuk hetente legalább kétszer ágyba bújik partnerével. A nem kívánt terhesség ellen viszont a magyar hölgyek igencsak tudatosak, nem csak ismerik, de használják is a rendelkezésre álló eszközöket.

Szexuális szokásaikról és a védekezési módszerekről kérdezett meg 14 országban hétezer nőt a nőgyógyászati szerek piacán világviszonylatban is meghatározó szereplő, a Richter gyógyszercég felkérésére a Millward Brown piackutató.

A vizsgálat szerint a magyar nők aktív szexuális életet élnek: a megkérdezettek 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy legalább heti két alkalommal szerelmeskedik. A legaktívabb szexuális életet az oroszok élik, náluk átlagosan 2,63, ezzel szemben a nyugati szomszédunknál Ausztriában 1,77 együttlét jut egy hétre. A magyar párokra a heti 2,13 együttlét a jellemző. A szerbek, románok, bolgárok szintén kicsit többet szerelmeskednek nálunk, a litván és cseh hölgyek azonban az átlagnál kevesebbet.

A kutatásból alapján a magyar nők az átlagnál emancipáltabbak. Egyrészt kevésbé gondolják úgy, hogy párjuk „rendelkezésére” kell állniuk szexuálisan (globálisan a nők 12, Magyarországon csak 10 százaléka), másrészt azt, hogy a védekezés a nők felelőssége (itthon 9, átlagosan 16 százalék).

A felmérés megerősítette, hogy a magyar hölgyek számos védekezési módszert ismernek. A legnépszerűbbek az óvszer (30 százalék) és a fogamzásgátló tabletta (28 százalék). Meglepően magas, 13 százalék azok aránya, akik a kockázatosabb megszakítást, illetve a naptármódszert részesítik előnyben. A számos védekezési módszer ellenére a megkérdezettek 14 százalékának volt már abortusza.

kutatás felmérés szexuális Richter
Kapcsolódó cikkek