Közélet

Elkezdték lebontani az MTK-stadiont - fotó

Megkezdték a Hidegkuti Nándor Stadion bontását - számolt be az MTK.hu.

A játéktér és a világítás kialakítását tekintve világszínvonalú lesz az új Hidegkuti Nándor Stadion – ígérte Deutsch Tamás, az MTK elnöke. A sportvezető a klub sajtótájékoztatóján hozzátette: az új, 5000-5500 néző befogadására alkalmas, UEFA III-as besorolású labdarúgóstadion 2016 nyarára készül majd el. Az avatón - ígérete szerint - az MTK 1964-es KEK-döntőbeli ellenfele, a portugál Sporting lesz a vendég, amellyel a finálé 50. évfordulóján állapodtak meg. A jelenlegi stadion székeinek és világításának bontását a tájékoztatóval egyidőben kezdték meg.

A csapat a 2016/17-es idény hazai mérkőzéseit már az új arénában fogja játszani.

Az új beruházással kapcsolatban az elnök elmondta, hogy nemzetközi építész tervpályázatot írtak ki, amelyben 12 konzorcium – tíz magyar, egy spanyol és egy holland – vesz részt. Az eredményt a jövő hónap elején hirdetik ki, s a győztes tervezővel december 5-én kötik meg a szerződést.

A jelenlegi menetrend szerint 2015. január 20-án nyújtják be az építési terveket, február közepére várható a jogerős építési engedély, ezt követően nyílt közbeszerzési eljárásban választják majd ki a kivitelezőt, amellyel jövő április közepén szerződnek majd.

Hidegkuti stadion MTK
Kapcsolódó cikkek