Közélet

Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás lett az új MTK-stadion építése

Döntött a kormány: 5,6 milliárd forintot adnak az új Hidegkuti Stadion, az edzőpálya, valamint a zuglói Lantos Mihály Sporttelep multifunkcionális sportcsarnokának építésére.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítette az új Hidegkuti Nándor Stadion, valamint a zuglói Lantos Mihály Sporttelepen létesítendő multifunkcionális sportcsarnok építését - közölte az MTK.

Idén nyáron a kormány – a vonatkozó rendelet módosításával – az MTK kezébe adta a stadionépítés teljeskörű előkészítését és lebonyolítását. Deutsch Tamás, az MTK elnöke lapunknak akkor azt mondta: ez a változás azt jelenti, hogy a felújítás kikerült abból a körből, amelyért a BMSK felelős. A klubelnök akkor azt ígérte: hamarosan át fog kerülni a projekt a nemzetgazdaságilag kiemelt körbe. Végül erre három hónapot kellett várni, de most megtörtént.

A kormány a mostani döntésével – a közlemény szerint a klub számára még kedvezőbb helyzetet teremtve – egyrészt nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a sportcsarnok- és stadionépítési munkálatokat. Másrészt a kormány rendelkezett a korábban meghatározott nagyságrendű források rendelkezésre bocsátásának előrehozásáról is, azaz a támogatás összege nem, csupán az ütemezése változott.

A Lantos Mihály Sporttelepen megvalósuló multifunkcionális csarnok építésére 1,39 milliárd forintot, a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítésére 3,91 milliárdot, míg a stadionhoz kapcsolódó edzőpálya újjáépítésére 350 millió forintot biztosít a kormány.

Hidegkuti stadion MTK
Kapcsolódó cikkek