Közélet

Ilyen lesz az MTK új stadionja

Eredményesen zárult az MTK Hidegkuti Nándor Stadion és környezete fejlesztésének építészeti tervpályázata. A győztes a Bord Építész Stúdió Kft. lett.

Az építész tervpályázat végső, pályamű-alkotási szakaszába 12 felkészült tervező szervezet került, köztük egy holland és egy spanyol tervezőiroda - derül ki a klub honlapján megjelent adatokból.

A pályázatoknak nemcsak az 5000-5550 néző befogadására alkalmas, kulturális, közösségi, sportmúzeumi tereket is magában foglaló labdarúgó stadion megépítésére, hanem annak városi környezetére is javaslatokat kellett tenniük.

A Bord Építész Stúdió Kft., Bordás Péter vezető tervező által vezetett alkotógárda nyerte el az első díjat. Ez a cég készített korábban a debreceni stadion terveit. További három pályamű kapott díjat, de a számtalan hasznos javaslat miatt "a színvonalas verseny további nyolc résztvevője is megvételben részesült" - írja az mtk.hu.

Az elöregedett, egyes részeit tekintve balesetveszély miatt lezárt Hidegkuti Stadion nyomdokába lépő, új létesítmény 2016 június végére készül el.

stadion MTK
Kapcsolódó cikkek