Közélet

Több száz rendőr próbálja felszámolni a Városligetet védők táborát

Folytatódik a harc a Városligetben, ezúttal rendőrök próbálják meg szabaddá tenni a bontási területet.

Több száz rendőr jelent meg a Városligetben ma reggel. A Facebookon a Ligetvédők annyit írtak: a rendőrök fel akarják számolni a táborukat.

A 444.hu arról írt: a rendőrök azt mondják, hogy a birtokvédelmi eljárás miatt aki akadályozza az építkezést, az ellen eljárás indulhat.

A Liget-projektért felelős Városliget Zrt. közleményben jelezte: „hatósági eljárás keretében kezdeményezte az illetékes jegyző a Hungexpo irodaházaknál található, a Liget projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását jogos használójának. A terület vagyonkezelője a Városliget Zrt., amely több mint 3 hónappal ezelőtt adta át a bontási helyszínt a kivitelező cégnek, ám az illetéktelenül ott tartózkodó tiltakozók miatt ez idáig nem tudták megkezdeni a munkát. A terület kiürítését ma reggel indították el az illetékes hatóságok.”

A ligetvédők szerint az ellenük szóló birtokvédelmi határozat jogellenes, mert az nem tartalmazza a kötelezettek nevét, és a határozatot kiállító jegyző nem hívta fel nyilatkozattételre az érintetteket.

Budapest liget városliget
Kapcsolódó cikkek