Közélet

Tüdőgyulladással kezelték Clintont

Idő előtt ott kellett hagynia a szeptember 11-i megemlékezést az elnökjelöltnek.

Hillary Clinton váratlanul elhagyta a Ground Zerónál rendezett emlékünnepséget, "orvosi problémák" miatt. Az első információk szerint a hőségtől lett rosszul a demokrata elnökjelölt, az orvosa azonban később azt nyilatkozta: Clintont tüdőgyulladással kezelik. A Fox televízió munkatársa arról tudósított, hogy Hillary Clinton majdnem összeesett és a biztonsági embereknek kellett támogatni őt, hogy beülhessen az autójába. Kiderült, hogy a demokraták elnökjelöltje a lánya, Chelsea New York-i lakásába ment, hogy megpihenjen.

"A ceremónia alatt a hőségtől rosszul lett" - olvasható abban a kommünikében, amelyet több mint egy órával később a politikus kampánycsapata adott ki. Nick Merrill, Clinton szóvivője később ugyanezt mondta újságíróknak. Pár órával később, a kamerák kereszttüzében Clinton mosolyogva lépett ki lánya lakásának kapuján, és közölte, hogy "remekül" érzi magát, egy arra járó kislányhoz pedig lehajolt és beszélgetett is vele.

Közben az internetre felkerült egy amatőr videó, amelyen jól látszik, hogy Hillary Clinton szédeleg, és amikor odaér a fekete autójához, amelybe be kell szállnia, elveszti az egyensúlyát, csak a segítségére siető munkatársainak köszönhetően nem esik össze. Miközben besegítették az autóba, az egyik cipője is leesett.

Clintont állítólagos egészségügyi problémái miatt sokan támadták a kampányban - ebben persze nagy meglepetés nincs, egyre kevesebb olyan választást tartanak mostanában, ami előtt, ha egy idősebb jelölt is indul, az ellenfelei ne próbálnák azt terjeszteni, hogy az egészsége miatt alkalmatlan lesz a posztjára.

Clinton USA
Kapcsolódó cikkek