Közélet

Szükségállapot Costa Ricában

Szükségállapotot hirdettek Costa Ricában a közeledő Ottó hurrikán miatt: két napra bezárnak a közintézmények, mozgósították a katasztrófavédelmet és már a várható pusztítás utáni helyreállításra, segítségnyújtásra készülnek.

Costa Rica elnöke bejelentette, hogy országos szükségállapotot hirdetnek ki az ország partjai felé közeledő hurrikán miatt. Ez a természeti jelenség súlyosan fogja érinteni az ország területének nagy részét. A kormány emiatt szükségállapotot hirdet ki - jelentette be Luis Guillermo Solís államfő.

A szükségállapot ideje alatt - csütörtökön és pénteken - bezárnak a közintézmények. A kormány rendelete megkönnyíti, hogy bürokratikus akadályok nélkül, gyorsan igénybe lehessen venni az emberi, műszaki és pénzügyi forrásokat a szükséget szenvedők érdekében.

Az Ottó miatt Costa Ricában vörös riasztás van érvényben az egész karibi partvidéken, de újabban kiterjesztették a csendes-óceáni Puntarenas tartományra is, mert elképzelhető, hogy a vihar átvág az egész országon. Az orkánt kísérő felhőszakadás miatt Panamában három ember vesztette életét.

szükségállapot Costa Rica
Kapcsolódó cikkek