Közélet

Vizsgálat indult a manchesteri merénylő ügyében

Vizsgálatot indított a brit belső elhárítás, az MI5 annak felderítésére, hogyan kezelték a manchesteri merénylőről kapott figyelmeztetéseket.

Vizsgálatot indított a brit belső elhárítás, az MI5 annak felderítésére, hogyan kezelték a manchesteri merénylőről, Salman Abediről kapott figyelmeztetéseket – közölte a BBC kormányzati forrásokra hivatkozva. A lépésre azután került sor, hogy kiderült: korábban többször is figyelmeztették a hatóságokat Abedi szélsőséges nézeteiről. (Egyes információk szerint a férfi 16 éves korában, az iskolai szünetben Líbiában harcolt az apjával Moammer Kadhafi rezsimje ellen.)

A manchesteri rendőrség elmondta: ezer ember dolgozik a vizsgálatban, komoly előrelépéseket tettek már az ügy felderítésére. Vasárnap két embert tartóztattak le manchesteri robbantás kapcsán, egy 19 és egy 25 éves férfit. Ezzel 14-re emelkedett az őrizetbe vettek száma. A brit hatóság a nyomozás jelenlegi állása szerint úgy gondolja, Abedi nem magányosan követte el tettét, egy kiterjedt iszlamista hálózat tagja volt.

manchester Abedi robbantás
Kapcsolódó cikkek