Közélet

Már készülnek az EU reformját célzó javaslatok

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter vezetésével német-francia munkacsoport alakult, amely javaslatokat dolgoz ki az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről – jelentette be a két miniszter hétfőn Berlinben.

A Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter vezetésével megalakult német-francia munkacsoport célja egy „ambiciózus roadmap” – menetrend – elkészítése lesz a két kormány júliusi közös ülésére – áll a miniszterek közös közleményében, amely szerint Németországnak és Franciaországnak „döntő szerepet kell vállalnia az EU megerősítésében”.

A csoportra azért van szükség, mivel a két nemzet vezetői szerint az EU-ba vetett bizalom „visszaszerzése konkrét és ambiciózus projektek” révén lehetséges, amelyek „igazi európai többletértéket” képviselnek és megmutatják, hogy az EU a „válasz részét” jelenti a polgárokat az „egyre inkább globalizált világban” foglalkoztató kérdésekre.

A munkacsoport felállításáról és a javaslatok kidolgozásáról egy héttel ezelőtt állapodott meg Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő.

továbbfejlesztés német EU Francia
Kapcsolódó cikkek