Közélet

Amerikába csábítanák dolgozni a magyar fiatalokat

Magyarországra jön az AmeriCamp: a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó nemzetközi cég kimagasló bérekkel és alacsony induló költséggel szeretne évente több száz magyar diáknak munkalehetőséget biztosítani amerikai gyerektáborokban.

A 2010-ben alapított Invasion Camp Group csak 2016-ban húszezer brit egyetemistát juttatott külföldi munkalehetőséghez az USA-tól kezdve Ghánán át Thaiföldig. A cégcsoport amerikai gyerektáborokba diákmunkaerőt közvetítő szárnya, az AmeriCamp most irodát nyitott Budapesten, hogy magyar diákokat is munkatapasztalathoz segítsen az Egyesült Államokban – írja közleményében a szervezet.

A jelenleg hazánkban működő, amerikai gyerektáborokba diákokat közvetítő cégek úgy működnek, hogy a jelentkezést követően egy személyes vagy Skype-on történő interjú után nyernek felvételt a diákok a nyári táborok valamelyikébe, majd a repülőjegy, a vízum, a biztosítás és a táborba jutás költségét részben fedező összeg befizetése után gyerekfelügyelőként vagy konyhai személyzetként dolgoznak a 9-12 hetes turnusokban. Nem lesz ez másként az AmeriCamp esetében sem, a cég azonban a versenytársainál – pozíciótól függően akár több száz dollárral – magasabb bérekkel és alacsonyabb induló költséggel szeretne minél több diákot szakmai tapasztalathoz és nem mellesleg életre szóló élményhez juttatni.

Fotó: AmeriCamp

„Célunk a kulturális tapasztalatcsere mellett az, hogy a kiközvetített diákok a lehető legjobban járjanak anyagilag, és olyanok is kijuthassanak az Egyesült Államokba dolgozni, akiket eddig elriasztottak az alacsony keresetek vagy a viszonylag magas induló költségek. Magyarországról 100-150 diáknak szeretnénk idén munkalehetőséget biztosítani a táborokban, ezt a számot néhány éven belül több százra tervezzük növelni” – idézi a közlemény Lee McAteert, az AmeriCamp alapítóját

Mint írják, a táborokban rendszerint kilenc hetet dolgoznak a diákok, majd pénztárcától függően hosszabb vagy rövidebb utazással fejezik be a nyári kalandot.

Feladatkörtől függően napi 8-12 órát dolgoznak, hetente pedig általában 1-2 szabadnapjuk van.

Gyerekfelügyelőnek jó angol nyelvtudással érdemes jelentkezni, hiszen ebben a feladatkörben fontos, hogy gördülékeny legyen a kommunikáció a gyerekekkel, míg konyhai kisegítő személyzetnek kezdő angoltudással is elmehetnek a diákok. A szállás és az étkezés biztosított a munkavállalóknak a táborokban, akik a turnus után a vízumuk lejártáig felfedezhetik az országot.

táborozás munka diákmunka
Kapcsolódó cikkek