Közélet

A Puskás a Danone bajnok

A Puskás Akadémia csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) torna budapesti, országos döntőjét, így a felcsúti fiatalok képviselhetik Magyarországot a torna jövő évi, spanyolországi nemzetközi döntőjén.

A Danone Focikupa a világ legnagyobb, 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A mintegy 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A kupa nemzetközi nagykövete a legendás labdarúgó, Zinedine Zidane. Magyarországon a kupa fővédnöke Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja. A döntőn a gyerekek Kiss Lászlóval, a világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát szerző válogatott labdarúgóval találkozhattak.

Az U12-es korosztályban, 2006-ban született gyermekek számára kiírt tornán előzetesen 4 területi elődöntőben 64 csapat küzdött meg a budapesti döntő 12 helyéért.

A torna célja, hogy a sporton keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért a Legjobb kapus Lehoczki Bendegúz (Békéscsaba UFC), a Legjobb játékos Krupa Zsolt (Puskás Akadémia) és a Gólkirály Vajda Milán (Vasas Kubala Akadémia) mellett, a tornán az idén először ítélték oda az „Egészség Bajnoka” címet is, Szalay Kristófnak (DVTK), aki a legjobban szerepelt a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízen.

A 10-12 éves gyermekek 42 százaléka mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket és akkor is csak a szükséges mennyiség felét

– hívta fel a figyelmet Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere a kupa résztvevői között végzett tavalyi felmérésre.

Danone Nations Cup Nyilasi Tibor Gyergyói-Szabó Anita Danone puskás akadémia
Kapcsolódó cikkek