Közélet

A Hableány újabb áldozatát azonosította a rendőrség

A Duna csepeli szakaszán szombaton megtalált elhunyt nő is a május 29-i balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó utasa volt.

A folyó csepeli szakaszán megtalált nő is a hajótragédia áldozata, a rendőrég azonosította a dél-koreai asszonyt. A Hableány sétahajó a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, két embert továbbra is keresnek.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hamarosan végső búcsút vesznek a hajókatasztrófát szenvedett Hableány kapitányától és matrózától a Dunán – ismerteti a pénteki Magyar Nemzet. Az újság cikke szerint hajós temetést rendeznek hamarosan a Hableány két magyar áldozatának, L. László kapitánynak és P. János matróznak. A Magyar Nemzet úgy tudja, a munkatársaik hamvait tartalmazó urnákat napokon belül a Panoráma Deck Kft. hajóiról fogják a Duna budapesti szakaszán a folyóba süllyeszteni. P. János a hajózás előtt a szolnoki mélységi felderítők századosaként szolgált, ezért a hajós szertartás alatt katonai tiszteletadásra is sor kerül.

 

dunai hajóbaleset Duna Hableány
Kapcsolódó cikkek