Közélet

Állatkínzási hullámot indított az ausztrál kormány macskairtási akciója

Az ausztrál kormány 2020-ig kétmillió szabadon élő macskát akar elpusztítani. Az irtás már el is kezdődött. Az állatvédők szerint ennek köszönhető, hogy megszaporodtak az állatkínzásos esetek a kontinensen.

Több fórumon is petíciót indítottak az állatvédők a kormány tömeges macskairtása miatt Ausztráliában. A nyílt levélben Sussan Ley ausztrál környezetvédelmi miniszterhez fordulnak azért, hogy szüntesse be a tömeges állatirtást és dolgozzon ki programot a vadon élő macskák sterilizálására.

Az ausztrál törvényhozás korábban döntött úgy 2020-ig kétmillió szabadon élő macskát pusztít el. Az intézkedéssel az őshonos fajokat szeretnék megvédeni.

Fotó: VG

Az állatok leölése el is indult, ám olyan brutális eszközökkel és az állatvédők szerint annyira megalapozatlan módon, hogy a civil lakossággal együtt, szinte azonnal tiltakozásba kezdtek. Számos aláírásgyűjtés és beadvány készült, ezek közül az egyik az On Defense of Animals honlapján is megjelent. A facebookon és a twitteren is aláírható petíció úgy fogalmaz;

jelenleg a kormány utasítására repülőkből dobálják a földre a mérgező fűszeres kolbászokat, miközben a drónokról halálos mérget permeteznek a macskákra, hogy azok később miközben ápolják magukat, lenyalogassák azt a szőrükről.

A permet hatására az állatok lassul halállal halnak meg.

Azt is hozzáteszik; az intézményesített állatirtás nem csak brutális de sokakat buzdított az elmúlt hónapokban arra, hogy szadista állatkínzásokat hajtsanak végre. A Times beszámolójából kiderül egy vadász látta, hogy valaki miután egy anyamacskát megölt, a kölykeit is elpusztította, egyenként fejezve le őket.

Az szakemberek mindeközben arról nyilatkoznak Ausztrália-szerte, hogy a kormány irtásról szóló döntése nem volt megalapozott. Nincs kimutatás ugyanis arról egyáltalán hány macska él a kontinensen, miközben valószínű, hogy az őshonos állatok számának csökkenését nem is ezek a vadon élő macskák, hanem az emberi tevékenység okozza.

Ráadásul a permetezés, valamint a mérgezett étel a veszélyeztetett fajokat is megöli.

A szakértők a civilekkel együtt az ausztrál kormány környezetvédelmi miniszterét Sussan Ley-t bombázzák annak közösségi oldalán, vonassa vissza a macskák megöléséről szóló törvényt és dolgozzon ki más módot az állatok számának visszaszorítására.

 

Ausztrália környezetvédelem macska
Kapcsolódó cikkek