Közélet

Egyre nő az elfogadott szabadalmak száma

A benyújtott kínai kérelmekből 1558-at fogadtak el az Egy övezet, egy út kezdeményezés tagországaiban.

Erősödött a szellemi tulajdon védelmét szolgáló együttműködés, nőtt az Egy övezet, egy út kezdeményezés tagországaiban benyújtott és elfogadott szabadalmak száma az idei első fél évben.

A kínai nemzeti szellemi tulajdon hivatal, a NIPA (National Intellectual Property Administration) nyilvántartása szerint

az idei év első felében Kína 3125 szabadalmi kérelmet nyújtott be az Egy övezet, egy út kezdeményezés (Belt and Road Initiative, B&R) tagországaiban, 13 százalékkal többet, mint a tavalyi első fél évben.

A benyújtott kínai kérelmekből 1558-at fogadtak el a B&R régióban. A legtöbb szabadalmi védelmet sorrendben a Huawei Technologies mobil távközlési berendezés gyártó vállalat, az Oppo okostelefon-gyártó vállalat, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkozó Ping An Technology kapta.

A B&R régióban működő vállalatok 11,6 ezer szabadalmi kérelmet nyújtottak be az év első felében Kínában a NIPA adatai szerint, 3 százalékkal többet a tavalyinál. Ebből 8026 szabadalmat ítéltek meg, 16 százalékkal többet, mint 2018 első felében.

 

Egy övezet Egy út egy övezet szellemi tulajdon NIPA
Kapcsolódó cikkek