Közélet

Dollármilliárdokért vitték el a LogMeInt

A LogMeIn egyik legnagyobb sikert és ismertséget hozó korai megoldása a távoli elérést segítő fejlesztés volt.

Mintegy 4,3 milliárd dollárért, tegnapi árfolyamon tehát valamivel több, mint 1277 milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolják fel az eredetileg Budapesten alapított LogMeIn technológiai vállalatot – közölte sajtóközleményében a társaság.

A hálózati szoftvermegoldásokat szállító cégért a húsz éve alapított, technológiai befektetésekre összpontosító magántőkealap, a Francisco Partners és az Evergreen Coast fizeti ki az árat. A tranzakció értéke részvényenként hozzávetőleg 86 dollár.

A LogMeIn egyik legnagyobb sikert és ismertséget hozó korai megoldása a távoli elérést segítő fejlesztés volt.

Ezzel a programmal a számítógépek internetes csatornán keresztül úgy kapcsolódtak egymáshoz, mintha helyi hálózatok lettek volna, lehetővé téve a számítógépek távoli elérését.

A felvásárlás legkorábban a jövő év közepén zárulhat le, utána vezetik ki a részvényeket az amerikai tőzsdéről. A mostani szakaszban a LogMeInnek 45 nap áll rendelkezésére, hogy az esetleg beérkező egyéb felvásárlási ajánlatokat is meghallgassa.

A bejelentés után a Francisco Partners szenior partnere, Andrew Kowal úgy nyilatkozott, hogy a cég növekedésének és termékfejlesztéseinek gyorsítása a céljuk. „Ennek megvalósításában továbbra is együtt kívánunk dolgozni az eddigi menedzsmenttel” – tette hozzá a tőkealap képviselője.

A LogMeIn akvirálásával összefüggésben a német Berenberg bank elemzője, Brett Knoblauch – aki korábban 91 dolláros célárat adott a technológiai vállalatnak – 86 dollárra csökkentette a magyar alapítású cég célárát, és vételről tartásra módosította ajánlatát. Lépését indokolva, a szakértő kiemelte, hogy a felvásárlási árat alacsonynak tekinti.

További részletek a Világgazdaság csütörtöki számában

felvásárlás távoli elérés LogMeIn informatikai cég technológiai vállalat elemző
Kapcsolódó cikkek