Közélet

Intenzív osztályra került Boris Johnson

Az intenzív osztályra került Boris Johnson brit miniszterelnök miután romlott az állapota.

Boris Johnson brit miniszterelnököt át kellet szállítani egy londoni kórház intenzív osztályára – írja a BBC.

Iain Duncan Smith, a brit konzervatívok korábbi vezetője megdöbbent a hírtől. Az BBC -nek azt nyilatkozta, hogy a miniszterelnök a barátja és az állapotáról szóló negatív hírek mindenkit megráznak.

Forrás: AFP

Vasárnap szállították kórházba Boris Johnsont, akiről tíz napja állapították meg, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségben szenved. A londoni kormányfői hivatal szóvivője korábban azt közölte:

csak elővigyázatossági lépésről van szó, amelyet Johnson orvosa javasolt, miután a konzervatív párti miniszterelnök esetében a betegség egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak.

Jó kívánságok érkeztek az Egyesült Királyság valamennyi politikai oldaláról: Rishi Sunak brit pénzügyminiszter azt tweetelt, hogy ma este a gondolatai a kormányfővel és annak menyasszonyával lesznek és tudja, hogy „a lehető legjobb ellátást fogja kapni, és ez után még erősebb lesz” a miniszterelnök.

Nicola Sturgeon skót politikus, Skócia első minisztere a Twiterre azt írta, hogy gondol a miniszterelnökre és annak családjára. Sadiq Khan, London polgármestere pedig azt írta a közösségi oldalára, hogy: „imádkozom a miniszterelnök gyors felépüléséért”.

Downing Street: Johnson nem szorul művi lélegeztetésre

A londoni miniszterelnöki hivatal hétfő esti tájékoztatása szerint az új koronavírus okozta betegség miatt kórházban kezelt Boris Johnsont

elővigyázatosságból vitték át az intenzív osztályra, és jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

A Downing Street szóvivője szerint Johnsont abból a meggondolásból vitték át a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályára, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, az a közelében legyen.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a konzervatív párti miniszterelnök eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását.

járvány koronavírus Boris Johnson Nagy-Britannia
Kapcsolódó cikkek