Közélet

Fertőzött gyermeket találtak egy harmadik kerületi óvodában

Egy, a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek igazolt koronavírus-fertőzöttségéről értesítették a harmadik kerületi önkormányzatot.

Egy, a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek igazolt koronavírus-fertőzöttségéről értesítették a harmadik kerületi önkormányzatot. A polgármester elrendelte az azonnali fertőtlenítést és az érintett dolgozók, szülők tájékoztatását, emellett a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta az érintett szerveket – olvasható az önkormányzat honlapján.

A PCR-tesztet csütörtökön végezték el, az eredményről az óvodavezetőt szombaton tájékoztatták. Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere vasárnap reggelre összehívta a kerületi operatív törzset, az ülésen elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők haladéktalan fertőtlenítését, amelyet még aznap délelőtt el is végeztek.

A portál információja szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben.

Fotó: Christof STACHE / AFP (illusztráció)

Más óvodai csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvodai nevelés a Pitypang Művészeti Óvodában a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább.

Augusztus végén az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív. Az óvoda két hétig zárva tartott, az összes munkatárs tesztelését követően és hatósági határozat után nyithatott csak ki újra szeptember 9-én. Szombaton pedig az Óbudai Meseerdő Óvoda egy igazoltan fertőzött munkatársáról adtunk hírt.

koronavírus teszt ovoda Óbuda
Kapcsolódó cikkek