Közélet

Orbán Viktor: szorítunk Trump újabb győzelméért

Donald Trump megválasztásával Magyarország őszinteségre és baráti közeledésre számíthat Amerika részéről a miniszterelnök szerint.

Szorítunk Donald Trump amerikai elnök újabb győzelméért és gratulálunk az új amerikai alkotmánybíró megválasztásához

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, amikor kitüntette David B. Cornsteint, az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A kormányfő a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta az amerikai diplomatának a Karmelita kolostorban. Orbán Viktor hangsúlyozta: Donald Trump megválasztásával és David B. Cornstein érkezésével minden megváltozott, Magyarország nyitottságot, őszinteséget és baráti közeledést érzett az Egyesült Államok részéről.

A nagykövet munkájának köszönhetően a magyar-amerikai kapcsolatok ismét régi fényüket idézik. korábban alig gondolták volna, hogy ilyen széleskörű együttműködés lesz diplomáciai és külpolitikai ügyekben a két ország között, az Egyesült Államok barátként segíti Magyarországot, és Magyarország is az Egyesült Államok barátjaként cselekszik a nemzetközi politikában.

– értékelt.

Orbán Viktor: Minden magyar tudja, hogy Amerika a szabadság földje

A magyarok mindig is a szabadság hazájaként gondoltak az Amerikai Egyesült Államokra – jelentette ki a miniszterelnök. (képgaléria)

 

amerikai nagykövetség Donald Trump David B. Cornstein Orbán Viktor Republikánus Párt amerikai elnökváalsztás George W. Bush
Kapcsolódó cikkek