Közélet

Ma van a koraszülöttek világnapja

November 17-n ünnepeljük a korábban érkező babákat és az értük való küzdelemben oroszlánrészt vállalókat is.

November 17-én, a koraszülöttek világnapján a korábban érkező babákat, az inkubátor mellett álló szülőket és azokat a kórházban dolgozó orvosokat, ápolókat ünnepeljük, akik oroszlánrészt vállalnak a küzdelemben.

„A koraszülöttek világnapján az Országos Mentőszolgálat köszönetet mond a koraszülött-mentésben résztvevő partnereinek, szakembereknek. A mentés állami feladat, és fontos cél, hogy a speciális igényű betegcsoportok is magas szintű ellátásban részesüljenek, ezért a speciális tudást és felszerelést igénylő koraszülött-mentést az Országos Mentőszolgálat koordinációjában az erre a feladatra vállalkozó koraszülött-mentő alapítványok végzik Magyarországon, működésüket az állam finanszírozza. A koraszülött-mentő alapítványok országosan évente mintegy 7000 mentést, illetve speciális transzportot végeznek, a legmagasabb szakmai színvonalon.

Köszönjük munkájukat!”

- olvasható az Országos Mentőszolgálat keddi Facebook-bejegyzésében.

Fotó: Getty Images

A Koraszülöttekért Országos Egyesület gondozásában nemrég megjelent egy szeretetteljes történet a koraszülöttségről, kifejezetten az érintett családoknak címezve. A Mese az üvegfészekből-t Huszár Krisztina írta és rajzolta,

Halász Judit olvasatában letölthető az egyesület oldaláról.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek