Közélet

Őrizetbe vették a vírustagadó Gődény Györgyöt

Az ismert vírustagadó felesége írta meg a Facebookon, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda emberei házkutatást tartottak nálunk, majd magukkal vitték a férjét.

Őrizetbe vette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gődény Györgyöt, az egyik legismertebb magyar koronavírus-szkeptikust – olvasható Gődény Facebook-oldalán.

A férfi felesége írta meg a posztot, eszerint hajnalban érkeztek ki az NNI emberei, házkutatást tartottak, lefoglaltak több vagyontárgyat és őrizetbe vették Gődény Györgyöt.

https://www.facebook.com/DoktorGodeny/photos/a.1881429148783070/2782717795320863/?type=3

Történt mindez azután, hogy Gődény csütörtökön az oldalán arra buzdította a követőit, hogy

tüntessenek a járványügyi intézkedések ellen.

A Doktor Gődény néven ismert férfi ellen Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselőkének írásbeli kérdése után indult nyomozás, amit Polt Péter legfőbb ügyésznek tett fel, mégpedig, hogy hol marad a fellépés a vírustagadókkal, és járvány elleni védekezés ellen kampányolókkal szemben. Kocsis-Cake szerint Gődény megszólalásai és cselekedetei felvetik a rémhírterjesztés gyanúját.

A VG.hu korábban megírta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a férfi cége ellen, mert a vállalkozás feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban. Például

„Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű videósorozatában

olyan állításokat alkalmazott, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó szabályoknak.

rendőrség koronavírus Gődény György
Kapcsolódó cikkek