Közélet

Őrizetbe vették Bige Lászlót

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették a milliárdos Bige Holding vezetőjét.

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült a Telex. Az üzletember elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát.

Az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de a portál értesülései szerint

gazdasági ügyekről van szó. A lap úgy tudja, a reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

Fotó: Balázs Attila / MTI

A VG.hu korábban megírta, hogy májusban börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség a milliárdos Bige Holding vezetőjével szemben.

Még 2019-ben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felfüggesztette a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét, mert a hatóság szakemberei többek közt hulladékgazdálkodási hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem voltak adottak.

Bige László vagyonát idén 112 milliárd forintra becsülte a 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány, az üzletember ezzel az összeggel a tizedik leggazdagabb ember lett Magyarországon.

Bige László
Kapcsolódó cikkek