Közélet

Emberölés is lehet a vád Maradona halálával kapcsolatban

Az ügyészség egy nemrég nyilvánosságra került telefonbeszélgetés miatt nyomoz.

Az ügyészség tavaly novemberben lefoglalta, de csak most került nyilvánosságra az a telefonbeszélgetés, amely a 60 éves korában elhunyt Diego Maradona orvosa, Leopold Luque és a barátnője, a futballista házában tartózkodó Agustina Cosachow között zajlott – adta hírül a Infobae.

2020. november 25-én hunyt el a történelem egyik legnagyobb hatású labdarúgója, Diego Armando Maradona.

A tragédia után tömegek rótták le tiszteletüket, volt csapata stadionját nevezték el róla, de ezzel egyidejűleg a nyomozás is megkezdődött az argentin világbajnok halával kapcsolatban. A Blikk szemléje szerint az ügyészség vizsgálja a telefonbeszélgetést, és akár emberölés is lehet a vád Maradona halálával kapcsolatban.

Fotó: Taccjana Zenkovics / MTI / EPA

Luque éppen autóban ült, amikor Cosachow felhívta, hogy Maradonát újra kell éleszteni. Luque a legnagyobb nyugalommal azt feleli erre, hogy

A dagi ember meg fog halni, össze fogja sz.rni magát.

Később Cosachow újabb üzenetben tájékoztatta kollégáját, hogy megérkezett a mentőcsapat, de legalább 10-15 perc kellett nekik, mire a helyszínre érkeztek. Amikor pedig próbálták újraéleszteni Maradonát, mindenkit kiküldtek a szobából.

„Bementünk hozzá, teljesen hideg volt, mintha leáll volna a vérkeringése. Megpróbáltuk mi is kézzel újraéleszteni, és úgy tűnt, mintha visszatérne a keringése, de Carlos Diazzal (a másik pszichológus) kiküldtek minket szobából.

Amikor kijöttem, nem lélegzett, nem volt pulzusa, halottnak látszott. Azért Te vezess nyugodtan, nehogy Veled történjen bármi baj az úton.”

– írta Cosachow az üzenetben. Az üzenetváltás végén a nő annyit írt Luque-nak, hogy Maradona meghalt, mire az orvos csak annyit válaszolt, hogy „Oké, 30 perc és ott vagyok.”

A sportoló egyik lánya, Dalma Maradona is végighallgatta a felvételt, és látta az üzenetváltást. Bár a lány korábban hálás volt a doktornak, és úgy nyilatkozott, hogy Luque az apja egyik legjobb barátja, a történtek ismeretében megváltozott a véleménye.

Reméli, hogy mindenki megbűnhődik, aki az apja haláláról tehet, és a bűnösök börtönbe fognak kerülni.

Az ügyészség továbbra is vizsgálja a felvétel, és további dokumentumokat is.

gyász Diego Maradona Maradona labdarúgás
Kapcsolódó cikkek